Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Shimen Mao Jian (2023 erä 2)

Shimen on piirikunta pohjoisessa Hunanissa Kiinan sisämaassa. Alueella tuotetaan paljon erinomaista vihreää teetä, kuten tämä Mao Jian -laatu. Kuivassa teessä on keväisen kedon tuoksu. Tuoksu maljassa on mehukas ja makea. Maku on luonteikas ja happamanmakea. Siinä on puutarhamarjojen kirpeyttä ja kedon kukkeutta.

Varastossa
SKU
t704
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shimen Mao Jian (2023 erä 2) - 50g
10,00 €
Shimen Mao Jian (2023 erä 2) - 100g
19,00 €
Shimen Mao Jian (2023 erä 2) - 200g
37,00 €

Yleistä

Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.

Tämä tee

Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on tuotettu pienistä lehdistä sekä avautumattomista silmuista. Tee poimittiin 2023 keväällä Hunanin maakunnan Shimen-piirikunnassa, joka on paikallinen teentuotannon keskus. Tee on korkeampilaatuisempaa erää kuin aiemmin valikoimassamme ollut 2023 Shimen Mao Jian.

Maku

Kuivassa teessä on keväisen kedon tuoksu. Tuoksu maljassa on mehukas ja makea. Maku on luonteikas ja happamanmakea. Siinä on puutarhamarjojen kirpeyttä ja kedon kukkeutta.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.

Katso tämän teen videoesittely Teepolkun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shimen Mao Jian (2023 erä 2)
Arviosi