Sencha Yamakai Luomu (2023) FI-EKO-201

Tämä luomusencha on tuotettu Harunon kylässä Tenryun alueella Shizuokassa. Tee on poimittu kasvitaudeille herkän Yamakai-lajikkeen pensaista. Lajike on vaikea viljeltävä ja sen takia melko harvinainen. Lehdessä on kuivahko makea tuoksu. Maku on tiivis ja kompleksisen vegetaalinen.

Varastossa
SKU
t655
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Yamakai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
11,50 €
Sencha Yamakai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
22,00 €
Sencha Yamakai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
43,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha-tee on luomutuotettu Shizuokassa Tenryun alueella. Tee on poimittu kasvitaudeille herkän Yamakai-lajikkeen pensaista. Lajike on vaikea viljeltävä ja sen takia melko harvinainen.

Maku

Lehdessä on kuivahko makea tuoksu. Teen maussa on tiivis keskiö ja se on sävyiltään kompleksisen vegetaalinen.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Esittelimme tämän teen Teepolun teejoulukalenterissa 2023. Katso tästä teen esittely:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Yamakai Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi