Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Sejak AAA 2023 - '24 HCF Vuoden Vihreä Tee

Upean tuore ja makea vihreä tee Etelä-Koreasta. Tämä on Helsinki Coffee Festival Vuoden VIhreä Tee 2024! Kuivassa teessä on tiheä tuoksu, jossa erottuu villiä nokkoksisuutta, villikedon kukkaisuutta ja makean kermaista vegetaalisuutta. Maku tuo mieleen villikedon ja lämpimän auringonpaahteen. Se on ituisen mineraalinen, kevyen umaminen, monipuolisen kukkea ja vegetaalinen.

Varastossa
SKU
t694
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sejak AAA 2023 - 50g
10,00 €
Sejak AAA 2023 - 100g
19,00 €
Sejak AAA 2023 - 200g
37,00 €

Yleistä

Etelä-Korealainen vihreä tee jaetaan yleisimmin poiminta-ajan mukaan neljään laatuluokkaan. Korkein laatu Ujeon poimitaan ennen 20.4. tai 21.4. ajoittuvaa Gogu-juhlaa. Tämä laatuu koostuu pääasiassa silmuista, sillä lehdet eivät ole vielä ehtineet kasvaa suureksi. Sejak-laatu poimitaan Gogun jälkeen ja ennen 20.5. Tässä laadussa on yleensä hieman suurempi lehtikoko ja voimakkaampi maku. Kolmas laatu Joongjak poimitaan 20.5. ennen ja jälkeen. Joongjak on arkinen keskitasoinen tee. Neljäs laatu Daejak, poimitaan toukokuun lopulla ja kesäkuussa. Tämä on arkinen suurilehtinen teelaatu.

Etelä-Korean vihreän teen tuotannossa käytetään sekä paahtamista sekä höyryttämistä hapettamisen estämisen menetelminä. Valinta kumpaa menetelmää käytetään on tuottajakohtainen ja eri teelaaduille käytetään eri menetelmiä. Höyryttäminen on normaali menetelmä japanilaisen teen tuotannossa ja niinpä se antaa teelle enemmän japanilaista teetä muistuttavan maun. Pannussa paahtaminen on normaali menetelmä Kiinassa ja Etelä-Koreassa sitä käytetään usein erityisesti Ujeon-laaduilla. Paahtaminen säilyttää teenlehdet yleensä melko ehjinä. Lisäksi teenlehtiin tulee paahteinen ja kuulas maku.

Tämä tee

Upean tuore ja makea vihreä tee Etelä-Koreasta. Tämä on Helsinki Coffee Festival Vuoden VIhreä Tee 2024!

Maku

Kuivassa teessä on tiheä tuoksu, jossa erottuu villiä nokkoksisuutta, villikedon kukkaisuutta ja makean kermaista vegetaalisuutta. Maljassa tuoksu on herkkä ja siitä löytyy mineraalisia ja maitoisia vegetaalisuuden sävyjä. Maku tuo mieleen villikedon ja lämpimän auringonpaahteen. Maku on ituisen mineraalinen, kevyen umaminen, monipuolisen kukkea ja vegetaalinen.

Hauduttaminen

Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 30% kylmää vettä. Yli 500ml teekannussa: reipas ruokalusikallinen teenlehtiä, haudutusaika 4min. Pienemmässä teekannussa voi käyttää lehteä saman määrän, mutta haudutusajan pudottaa noin kahteen minuuttiin, tällöin lehdistä saa muutaman haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sejak AAA 2023 - '24 HCF Vuoden Vihreä Tee
Arviosi