Rohini Oolong FTGFOP1 (2020)

Tämä Rohinin teetilan oolong-tee on tuotettu 2020 kesällä. Tee on käsitelty siten, että lehti on hyvin ehjää. Tee on oolongien tapaan osittain hapetettua. Maku on laakea ja raikas. Siitä löytyy reippaasti mineraalisuutta, tasaista rypäleisyyttä ja kiinteää puuta. Välillä esiin tulee myös vienoja kukkien sävyjä.

Varastossa
SKU
t411
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Rohini Oolong FTGFOP1 (2020) - 50g
7,50 €
Rohini Oolong FTGFOP1 (2020) - 100g
14,00 €
Rohini Oolong FTGFOP1 (2020) - 300g
39,00 €

Yleistä

Darjeeling on kaupunki Intiassa Länsi-Bengalin osavaltiossa mahtavan Himalayan alarinteillä. Alue on erityisen tunnettu mustista teelaaduistaan, joita sanotaan mustan teen shampanjaksi. Alueen teetarhojen korkeus vaihtelee muutamasta sadasta metristä yli kahteen kilometriin.

Korkeuden ja ilmaston viileyden ansiosta teenviljely on kausiluonteista eikä teetä poimita vuoden kylmään aikaan marraskuusta tammikuuhun. Tämän ansiosta keväällä teenpoiminnan alkaessa lehtiin on kertynyt suuri määrä makuaineita ja kevätsato on erittäin laadukas. Teetä poimitaan helmikuusta marraskuulle. Tärkein aika on kevään ensimmäiset kaksi kuukautta. Tänä aikana poimittua teetä sanotaan ensipoiminnan teeksi (first flush). Ensipoiminnan tee on kaikista herkkäaromisin, sillä pensaista poimitaan erityisesti pienimpiä lehtiä joiden aromikkuus on huipussaan talven jälkeen. Erityisesti ensipoiminnan teet kuivataan voimakkaasti minkä takia lehti ei hapetusvaiheessa hapetu täysin ja jää usein erittäin vihreäksi. Tätä erittäin vihreää tyyliä suosistaan monilla Darjeelingin teen markkina-alueilla ja tämän takia suurin osa teetarhoista tuottaa erityisesti ensipoiminnan teet erityisen vihreinä. Toinen poiminta eli second flush suoritetaan toukokuun ja kesäkuun aikana. Tee käsitellään usein hieman tummemmaksi ja niinpä ne muistuttavat enemmän normaalia mustaa teetä. Tee on aromeiltaan ja maultaan ensipoimintaa kypsempää ja raskaampaa. Toista poimintaa seuraa sateinen monsuunikausi. Tänä aikana poimitaan teetä, mutta sen laatu on yleensä heikompi. Sateiden jälkeen poimitaan vielä syyspoiminnan teet.

Tämä tee

Tämä Rohinin teetilan oolong-tee on tuotettu 2020 kesällä. Tuottaja on muutamien muiden Darjeelingin tuottajien tapaan aloittanut julkaisemaan kesän satoa oolong-tyylisesti. Tee on käsitelty siten, että lehti on hyvin ehjää. Tee on oolongien tapaan osittain hapetettua. Kesäsadon tee on hieman miedompaa ja sen takia sitä voi hyvin hauduttaa oolongeille tyypilliseen tapaan suurella lehtimäärällä. Teen maussa ja tuoksussa on kuitenkin selkeitä piirteitä, jotka tuovat mieleen Darjeelingin mustat teet. Tee on tuotettu moderneista teepensashybrideistä. Tarkat lajikkeet ovat RR-144 ja T-78.

Maku

Kuivan teen tuoksu on sävykäs. Siitä löytyy tuoreen puun sävyä, maatuvia lehtiä, hieman tummaa marjaisuutta. Haudutetun teen tuoksu on kypsän syksyinen. Siitä löytyy kypsää puun sävyä ja välillä jopa hieman lahoa sävyä. Lisäksi tuoksu on raikkaan heinäinen, maltainen ja kuivattuja hedelmiä muistuttava. Maku on laakea ja raikas. Siitä löytyy reippaasti mineraalisuutta, tasaista rypäleisyyttä ja kiinteää puuta. Välillä esiin tulee myös vienoja kukkien sävyjä.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Katso tämän teen videoesittely Teepolkun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Rohini Oolong FTGFOP1 (2020)
Arviosi