Menghai Wang 2018, Shu Puer

Menghain alueen vanhojen teepuiden lehtimateriaalista tuotettu shu pu'er vuodelta 2018. Teelehti on tuottaja tietojen mukaan läpimitaltaan yli 40cm teepuista. Kuivassa teessä on makea mausteinen tuoksu. Maljassa tuoksu on paksun rasvainen, kuivan kaarnainen ja hieman viinimäinen. Maku on raikkaan viinimäinen ja melko kevytrakenteinen. Maussa on hyvä jatkuvuus ja pituus. Jälkimaussa esiin nousee viinimäisiä piirteitä ja mausteisuutta.

Varastossa
SKU
t729
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai Wang 2018 - 50g
8,00 €
Menghai Wang 2018 - 400g
59,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Menghain alueen vanhojen teepuiden lehtimateriaalista tuotettu shu pu'er vuodelta 2018. Teelehti on tuottaja tietojen mukaan läpimitaltaan yli 40cm teepuista. Lehtimateriaali koostuu hieman suuremmasta lehdestä mikä antaa teen tuoksuun ja makuun reippaasti puun ja kaarnan sävyjä. Kakut ovat painoltaan suurempaa 400g kokoa.

Maku

Kuivassa teessä on makea mausteinen tuoksu. Haudutetussa teenlehdessä on viinimäinen, mausteinen ja kuivan kaarnainen tuoksu. Maljassa tuoksu on paksun rasvainen, kuivan kaarnainen ja hieman viinimäinen. Maku on raikkaan viinimäinen ja melko kevytrakenteinen. Maussa on hyvä jatkuvuus ja pituus. Jälkimaussa esiin nousee viinimäisiä piirteitä ja mausteisuutta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Wang 2018, Shu Puer
Arviosi