Dian Hong Mao Feng (2024)

Dian Hong on Yunnanin mahtava musta tee. Tässä Laadussa on reippaasti kullankeltaisia silmuja. Kuivan teen tuoksu on hunajaisen suklainen ja hedelmäinen. Maljassa tuoksu on runsaan hunajainen ja harmonisen puinen. Maku on mehevä, mineraalisen öljyinen ja välittömän raikas.

Varastossa
SKU
t724
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dian Hong Mao Feng (2024) - 50g
8,00 €
Dian Hong Mao Feng (2024) - 100g
15,00 €
Dian Hong Mao Feng (2024) - 200g
29,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on 2024 kevätsatoa ja se on tuotettu merkittävimmällä Dian Hongin tuotantoalueella Lincangin prefektuurin Feng Qing -piirikunnassa. Teen nimitys Mao Feng vittaa teenlehtien karvanpeitteisiin silmuihin joita onkin teessä reippaasti. Lehtikoko on varsin pientä ja huolellisesti käsiteltyä.

Maku

Kuivassa teessä on kaakaomainen leipäinen tuoksu jossa erottuu lisäksi etäistä kukkaishedelmäisyyttä. Maljassa leipäisen kaakaoiset ja hunajaiset sävyt ovat runsaina esillä. Maku on mineraalisen raikas ja se jatkuu hienosti jälkimakuun.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen (2-4g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dian Hong Mao Feng (2024)
Arviosi