Changtai 2006 Heng Feng Yuan, Shu Pu'er

Changtain teetehtaan 2006 vuoden shu pu'er. Vaikka shu pu'er ei yleensä suuresti muutu iän ansiosta, tässä teessä on selkeitä kehittymisen merkkejä. Kuivassa teessä on herkullinen sikarilaatikkoinen aromikas tuoksu. Maljassa tuoksu on kuivan mausteinen ja hiekkainen tai saviruukkuinen. Kaikenkaikkiaan hieman kuivansävyinen shu pu'er jossa on mukavasti kompleksisuutta.

Varastossa
SKU
t726
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2006 Heng Feng Yuan - 50g
13,50 €
Changtai 2006 Heng Feng Yuan - 357g
89,00 €

Yleistä

Changtai on erityisesti Yiwu-teentuotantoalueen teelaaduista tunnettu pu'er-valmistaja. Sen valikoimasta löytyy useita keräilijöiden ja harrastelijoiden arvostamia kakkuja. Tehtaan aikaisimmat teet ovat vuodelta 1998. Merkin lippulaivabrändi on Yi Chang Hao, joka sisältää Yiwu-alueen tunnetuimpien vuorten lehtimateriaalista tuotettua pu'eria. Yi Chang Hao -brändin teet jaetaan nimellisesti matalimmasta korkeimpaan seuraaviin laatuluokkiin: Zhengpin, Jingpin, Zhenpin ja Jipin. Nämä luokat ovat enemmänkin tyylejä kuin laatutasoja, sillä ne kertovat siitä, millaista lehtimateriaalia teekakkujen tuottamisessa käytetään. Changtain muita brändejä ovat mm. Cha Hu Chen, Chen Hong Chang. Lisäksi tehdas tuottaa myös numeroresepteillä nimettyjä teelaatuja.

Tämä tee

Tämä 2006 vuoden shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Heng Feng Yuan. Tee on puristettu 357g kakuiksi.

Maku

Kuivassa teessä on herkullinen sikarilaatikkoinen aromikas tuoksu. Maljassa tuoksu on kuivan mausteinen ja hiekkainen tai saviruukkuinen. Maku on kuin kuivan hiekkainen, imelän viinimäinen ja pehmeän mausteinen. Mukana myös hieman kevyttä umamia.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2006 Heng Feng Yuan, Shu Pu'er
Arviosi