Changtai 2005 Heng Feng Yuan

Tämä 2005 shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Heng Feng Yuan. Tee on puristettu 250g painavien tiilien muotoon. Teemateriaali on melko karkeaa ja sisältää paljon oksia. Teessä maistuu ja tuntuu iän tuoma tasaisuus. Väri on läpikuultava ja vaikutus upean hitaasti rauhoittava. Ehdoton suositus shu pu'erin ystäville!

Varastossa
SKU
t433
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2005 Heng Feng Yuan - 35g
9,00 €
Changtai 2005 Heng Feng Yuan - 250g tiili
54,00 €

Yleistä

Changtai on erityisesti Yiwu-teentuotantoalueen teelaaduista tunnettu pu'er-valmistaja. Sen valikoimasta löytyy useita keräilijöiden ja harrastelijoiden arvostamia kakkuja. Tehtaan aikaisimmat teet ovat vuodelta 1998. Merkin lippulaivabrändi on Yi Chang Hao, joka sisältää Yiwu-alueen tunnetuimpien vuorten lehtimateriaalista tuotettua pu'eria. Yi Chang Hao -brändin teet jaetaan nimellisesti matalimmasta korkeimpaan seuraaviin laatuluokkiin: Zhengpin, Jingpin, Zhenpin ja Jipin. Nämä luokat ovat enemmänkin tyylejä kuin laatutasoja, sillä ne kertovat siitä, millaista lehtimateriaalia teekakkujen tuottamisessa käytetään. Changtain muita brändejä ovat mm. Cha Hu Chen, Chen Hong Chang. Lisäksi tehdas tuottaa myös numeroresepteillä nimettyjä teelaatuja.

Tämä tee

Tämä 2005 vuoden shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Heng Feng Yuan. Tee on puristettu 250g painavien tiilien muotoon. Nämä tulevat neljän kappaleen eli yhden kilon pakkauksissa. Huomaa, että yksittäisillä tiilillä ei ole pakkausta ja toimitettuna käärimme ne paperiin. Alkuperäinen pakkaus kuuluu siis kilon erään. Näitä kilon eriä emme toistaiseksi myy kokonaisina, koska saatavuus on epävarma. Teemateriaali on melko karkeaa ja sisältää paljon oksia. Teessä maistuu ja tuntuu iän tuoma tasaisuus. Väri on läpikuultava ja vaikutus upean hitaasti rauhoittava.

Maku

Tarkemmat makukuvaukset löytyvät oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolkun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2005 Heng Feng Yuan
Arviosi