Si You 2018 Bing Dao

2018 vuoden nuori sheng suositulta Bing Daon teentuotantoalueelta Lincangin prefektuurista. Kakku on hieman normaalia pienempi ja painaa 200g. Tee on pinnaltaan kepeän oloinen, mutta siinä on kuitenkin voimaa joka nousee esiin maun kehittyessä.

Varastossa
SKU
t350
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Si You 2018 Bing Dao - 35g
12,00 €
Si You 2018 Bing Dao - 200g
59,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Bing Dao on kuuluisa pu'er-teen tuotantoalue Lincangin prefektuurissa Shuangjiang-piirikunnassa.

Tämä tee

Tämä Bing Daon alueella kasvaneesta teestä tuotettu sheng pu'er on 2018 vuoden kevätsatoa. Se on tuotettu teepuiden lehtimateriaalista, joka näkyy lehtien koossa sekä maun pitkässä ja hitaassa rakenteessa. Teen on tuottanut pieni Si You -niminen teentuottaja. Kakku on hieman normaalia pienempi ja painaa 200g.

Maku

Kuivan teen tuoksussa on heinäisyyttä ja valkosuklaan sävyä. Maku on vahaisen heinäinen. Siitä löytyy vienoja kukkien sävyjä, maissia, hieman vaniljaa ja tuoretta puuta. Jälkimaussa maun vahaisuus avautuu kutkuttavasti muuttuen raikkaaksi.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Si You 2018 Bing Dao
Arviosi