Jing Gu Bang Hai 2017 Ma Li Zhai

Jing Gu -teentuotantoalueen nuori 2017 vuoden sheng pu'er. Mausta löytyy rehevän tuoretta puuta, hieman ruohoisuutta, hentoa kukkaisuutta ja mineraaliöljyisyyttä. Pidämme sen upeasta eloisuudesta.

Varastossa
SKU
t325
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2017 Ma Li Zhai - 50g
8,50 €
2017 Ma Li Zhai - 357g kakku
52,00 €

Yleistä

Jing Gu on piirikunta Yunnanin Pu'er-prefektuurissa. Alueen teetä on suhteellisen vähän markkinoilla, sillä alue ei ole yhtä helposti tavoitettavissa kuin moni muu tuotantoalue. Lisäksi alueella ei olla istutettu teeplantaaseja yhtä ahkerasti kuin muualla. Varsin suuri osa teestä on vanhempia teekasveja, jotka kasvavat suurin osin luonnontilassa.

Tämä tee

Tämän teen on tuottanut Jing Gun alueella toimiva teentuottaja Jing Gu Bang Hai. Yritystä voisi kuvata keskikokoiseksi toimijaksi, jolla on joitain kymmeniä työntekijöitä. Yritys panostaa voimakkaasti luononmukaiseen tuotantoon ja se tuottaa omaa luonnonmukaista lannoitusainetta. Suurin osa yrityksen tuotteista on sertifioitu kiinalaisella Green Food -sertifikaatilla, joka kokemuksemme mukaan takaa hyvin luotettavasti sen, että tuotteissa ei juuri ole torjunta-aineiden jäämiä. Tämän 2017 vuoden teen nimi on Ma Li Zhai. Se on tuotettu Jing Gun alueen teestä, joka on kasvanut yli kahden kilometrin korkeudessa. Lehti on keskikokoista.

Maku

Kuivan teen tuoksu on eloisan heinäinen, mineraalisen kukkainen ja pajuinen. Haudutetun teen tuoksu on tuoreen puinen. Maku on paahteinen ja tuo vehreydessään mieleen valkoisen teen koivuisuuden. Mausta löytyy rehevän tuoretta puuta, hieman ruohoisuutta, hentoa kukkaisuutta ja mineraaliöljyisyyttä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jing Gu Bang Hai 2017 Ma Li Zhai
Arviosi