Bo You 2007 Manlu Da Shan

Tämä 2007 vuoden sheng pu'er Manlu-vuorelta on tuottajansa Bo Youn kuuluisin tuote. Tee on erittäin kovaksi puristetussa kakussa ja koostuu pienilehtisen teelajikkeen materiaalista. Rehevä hieman ikääntynyt tee!

Varastossa
SKU
t364
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bo You 2007 Manlu Da Shan - 35g
9,00 €
Bo You 2007 Manlu Da Shan - 400g kakku
79,00 €
Bo You 2007 Manlu Da Shan - 3 x 400g laatikko
230,00 €

Yleistä

Bo You on legendaariselta Menghain teetehtaalta lähteneen teeblendaajan perustama yritys, joka erikoistuu Menghain alueen teevuorten teelaatuihin.

Tämä tee

Tämä Manlu Da Shan on 2007 vuoden sheng pu'er ja tuottajansa maineikkain tuote. Manlu Da Shan on teevuori laajemmalla Meng Songin alueella. Meng Song sijaisee Menghain piirikunnassa Xishuangbannan prefektuurissa Eetelä-Yunnanissa. Manlun teentuotantoalue sijaitsee noin 1500 metrin korkeudessa. Lähimmät muut tuotantoalueet ovat Nannuo ja Naka. Tee on erittäin kovaksi puristettua, jonka takia lehtien erottaminen kakusta on haastavaa. Tee on tuotettu alueen pienilehtisestä lajikkeesta. Kakut tulevat erikoisesti kolmen kakun laatikoissa. Yhden kakun paino on 400g.

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bo You 2007 Manlu Da Shan
Arviosi