Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Ya Bao (2024)

Ya Bao -tee tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Teetä tuotetaan Kiinan eteläisimmässä Yunnanin maakunnassa. Lehdissä on terävä villin kukkea ja puutarhamarjainen tuoksu. Haudutettuna tuoksu on makeampi ja siirappinen. Maku tuo mieleen yrttitarhan terävin raikkain yrttisin sävyin. Jälkimaku on pysyvä ja kepeä.

Varastossa
SKU
t705
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ya Bao (2024) - 35g
8,00 €
Ya Bao (2024) - 70g
15,00 €
Ya Bao (2024) - 140g
28,00 €

Yleistä

Ya Bao -teetä tuottavat pu'er-teen tuottajat Yunnanin maakunnassa. Se tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Tämä kuori-silmu-setti yksinkertaisesti kuivataan auringonvalossa. Tämä pelkistetty tuotantotapa asettaisi Ya Baon normaalisti valkoiseksi teeksi, mutta koska tee tuotetaan Yunnanin maakunnassa lajikkeista, joista normaalisti tuotetaan pu'er-teetä, on Ya Bao myös tavallaan pu'er-teetä. Ya Baon maku ei ole tyypillisesti yhtä voimakas kuin täysikasvuisista lehdistä tuotettu pu'er-tee, mutta maussa on kyllä yhtäläisyyttä. Ya Bao -tee on hyvin joustava hauduttamisen suhteen - se ei kitkeröidy sata-asteisessa vedessä vaikka haudutus olisi pitkäkin.

Tämä tee

Tämä Ya Bao on 2024 varhaista satoa ja poimittu villeinä kasvavista teepuista. Todellinen alkukevään erikoisuus, jossa maistuu villiteen eksoottiset sävyt.

Maku

Lehdissä on terävä villin kukkea ja puutarhamarjainen tuoksu. Haudutettuna tuoksu on makeampi ja siirappinen. Maku tuo mieleen yrttitarhan terävin raikkain yrttisin sävyin. Jälkimaku on pysyvä ja kepeä.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli n. 2 ruokalusikallista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin minuutin. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 20-30 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ya Bao (2024)
Arviosi