Nuo Mi Xiang Tuo Cha 6g

Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tee on maustettu Nuo Mi Xiang -yrtillä, jonka tuoksu muistuttaa riisiä. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tee ei kitkeröidy helpolla ja maku paranee voimistuessaan!

0,70 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t536
  • Osta 10 hintaan 0,65 € /kpl ja säästä 7%
  • Osta 20 hintaan 0,60 € /kpl ja säästä 14%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on maustettu Nuo Mi Xiang -yrtillä, joka kasvaa Yunnanin sademetsissä. Yrtin tieteellinen nimi on Semnostachya menglaensis Tsui. Yrtti tuoksuu riisiltä, vaikka se ei olekaan mitään sukua riisille. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua. Tee on shu pu'erien maailmassa hieman raikkaammalla puolella. Se hautuu tumman rubiininpunaiseksi.

Maku

Haudutetun teen tuoksu on selvästi normaalista shu pu'erista poikkeava. Siinä on tuoksuvaa ja vehreää riisimäisyyttä. Tämä sama tuoksuvan riisin piirre on myös maussa. Se tekee teen hyvin tuoksuvaksi. Maku on kuivahko, mineraalisen puinen, riisimäinen ja melko raikas. Riisimäisten piirteiden taustalla on raikasta shu pu'eria.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nuo Mi Xiang Tuo Cha 6g
Arviosi