Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Huo Shan Huang Ya (2024)

Huo-vuoren Keltainen Silmu on nimestä huolimatta pienilehtinen vihreä tee. Teetä tuotetaan Anhuin maakunnassa. Se koostuu pienistä lehdistä ja silmuista, joiden väri erityisesti kuivana on hieman kellertävä käytetyn pensaslajikkeen ansiosta. Tee on maultaan ja tuoksultaan kuulas, keksimäinen ja herkän kukkea.

Varastossa
SKU
t712
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Huo Shan Huang Ya (2024) - 35g
16,00 €
Huo Shan Huang Ya (2024) - 70g
32,00 €
Huo Shan Huang Ya (2024) - 140g
63,00 €

Yleistä

Anhuin maakunta on monen kuuluisan kiinalaisen teen alkuperä. Merkittävimmät teet tulevat laajalta Keltaisen Vuoren eli Huang Shanin alueelta. Näihin teelaatuihin kuuluu musta tee Qimen eli Keemun ja vihreä tee Huang Shan Mao Feng. Näidemn lisäksi maakunnasta tulee suuri joukko omalaatuisia vihreitä teelaatuja kuten litteälehtinen Taiping Hou Kui ja suurilehtinen Lu'an Gua Pian.

Tämä tee

Huo Shan Huang Ya eli Huo-Vuoren Keltainen Silmu on Anhuin maakunan vihreä tee. Teen nimestä voisi saada käsityksen että se on keltaista teetä, mutta nimitys ei viittaa käsittelytapaan vaan pienten silmujen väriin, jossa on käytetyn pensaslajikkeen takia poikkeuksellisen kellertävä väri. Tämä laatu on varhaista 2024 kevätsatoa. Tee tarjoilee tyypille ominaista kuulasta makua jossa on herkullisia keksimäisiä piirteitä.

Maku

Tee on maultaan ja tuoksultaan kuulas, keksimäinen ja herkän kukkea.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Huo Shan Huang Ya (2024)
Arviosi