Zheng Shan Xiao Zhong AAA (2023)

Zheng Shan Xiao Zhong on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten musta teelaatu. Se edustaa tämän teen mittapuussa huipputason laatua. Teenlehti on pientä ja suoraksi rullattua. Se on poimittu teen kannalta optimaaliseen aikaan, kun lähestyvän kesän lämpö alkaa antamaan teelle riittävästi voimakkuutta, mutta kesä ei ole edennyt niin pitkälle, että lehdet muodostuvat liian nopeasti joka vähentää maun substanssia. Maljassa teen tuoksusa löytyy kuivaa mausteisuutta ja punahedelmäisyyttä tuoden mieleen joulunajan leivokset. Joukossa on myös öljyistä havuisuutta. Suutuntma on öljyinen ja liukas. Maussa erottuu raikas havuisuuden sävy ja suun takaosassa kuivaa mausteisuutta ja hedelmäisyyttä. Upean charmikas tee!

Varastossa
SKU
t683
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong AAA (2023) - 35g
13,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AAA (2023) - 70g
25,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AAA (2023) - 140g
48,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä Zheng Shan Xiao Zhong poimittiin keväällä 2023. Se edustaa tämän teen mittapuussa huipputason laatua. Teenlehti on pientä ja suoraksi rullattua. Se on poimittu teen kannalta optimaaliseen aikaan, kun lähestyvän kesän lämpö alkaa antamaan teelle riittävästi voimakkuutta, mutta kesä ei ole edennyt niin pitkälle, että lehdet muodostuvat liian nopeasti joka vähentää maun substanssia.

Maku

Kuivassa teessä on melko intensiivinen tuoksu. Siitä löytyy havuisuutta, mineraaliöljyistä mausteisuutta, raikasta puun sävyä ja hentoa kukkaisuuttakin. Maljassa teen tuoksusa löytyy kuivaa mausteisuutta ja punahedelmäisyyttä tuoden mieleen joulunajan leivokset. Joukossa on myös öljyistä havuisuutta. Suutuntma on öljyinen ja liukas. Maussa erottuu raikas havuisuuden sävy ja suun takaosassa kuivaa mausteisuutta ja hedelmäisyyttä. Upean charmikas tee!

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong AAA (2023)
Arviosi