Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Yunnan Qingxin Wulong (2023)

Etelä-Kiinan Yunnan tunnetaan parhaiten pu'er-teestä, mutta Baoshanin prefektuurissa tuotetaan myös wulong-teetä kuten tämä taiwanilaisen Qingxin-lajikkeen pallomainen laatu. Kuivan teen tuoksu on parfymaattisen paahteinen ja eloisa. Maku on makean paahteinen ja samalla kukkea. Jälkimaku on pitkä ja polveileva.

Varastossa
SKU
t715
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yunnan Qingxin Wulong (2023) - 50g
8,00 €
Yunnan Qingxin Wulong (2023) - 100g
15,00 €
Yunnan Qingxin Wulong (2023) - 200g
29,00 €

Yleistä

Yunnanin maakunta on paremmin tunnettu Dian Hong -mustasta teestä sekä pu'er-teestä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan mm. valkoista, wulong ja vihreää teetä.

Tämä tee

Tämä kevytpaahtoinen wulong on tuotettu arvostetun taiwanilaisen Qingxin-lajikkeen pensaista Yunnanin maakunnassa Baoshan-prefektuurissa keväällä 2023. Teen tuotannossa ei olla käytetty kemiallisia torjunta-aineita.

Maku

Kuivan teen tuoksu on parfymaattisen paahteinen ja eloisa. Maku on makean paahteinen ja samalla kukkea. Jälkimaku on pitkä ja polveileva.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yunnan Qingxin Wulong (2023)
Arviosi