Yunnan Qingxin Wulong (2023)
Etelä-Kiinan Yunnan tunnetaan parhaiten pu'er-teestä, mutta Baoshanin prefektuurissa tuotetaan myös wulong-teetä kuten tämä taiwanilaisen Qingxin-lajikkeen pallomainen laatu. Kuivan teen tuoksu on parfymaattisen paahteinen ja eloisa. Maku on makean paahteinen ja samalla kukkea. Jälkimaku on pitkä ja polveileva.
Yleistä
Yunnanin maakunta on paremmin tunnettu Dian Hong -mustasta teestä sekä pu'er-teestä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan mm. valkoista, wulong ja vihreää teetä.
Tämä tee
Tämä kevytpaahtoinen wulong on tuotettu arvostetun taiwanilaisen Qingxin-lajikkeen pensaista Yunnanin maakunnassa Baoshan-prefektuurissa keväällä 2023. Teen tuotannossa ei olla käytetty kemiallisia torjunta-aineita.
Maku
Kuivan teen tuoksu on parfymaattisen paahteinen ja eloisa. Maku on makean paahteinen ja samalla kukkea. Jälkimaku on pitkä ja polveileva.
Hauduttaminen
Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.