Yun Xian Jia Mu 2012 Xi Gui Wang

2012 vuoden sheng pu'er Lincangin prefektuurista Xi Gui -teentuotantoalueelta. Tee on jo ehtinyt hieman ikääntymään hieman kosteampien iätysolojen ansiosta. Maku on juureksisen makea, tiiviin puinen ja jättää pitkän raikkaan jälkimaun.

Varastossa
SKU
t308
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2012 Xi Gui Wang - 50g
8,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Yun Xian Jia Mu on 2002 vuonna perustettu Lincangin prefektuurissa toimiva pu'er-teen ja mustan teen tuottaja. Tuottaja on keskikokoinen ja työvoimaa on hieman yli 100 henkeä.

Tämä tee

Xi Gui Wang on 2012 vuoden teetä. Xi Gui on yksi Lincangin prefektuurin tunnetuimmista teentuotantoalueista Fengqingin ja Bingdaon ohella. Teen nimi on siis Xi Guin Kuningas, viitaten Xi Guin vanhempiin teepuihin. Tee on vanhojen puiden teetä ja se on hieman kosteamman iätyksen ansiosta ehtinyt jo hieman ikääntymään.

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman savuinen ja villin nahkainen. Haudutetun teen tuoksu on paahteisen puinen, makea ja hieman paahteinen. Maku on vanhaa puuta muistuttava, juureksisen makea ja jättää pitkän raikkaan jälkimaun, joka lainehtii juureksisen makeuden ja vanhan puun sävyjen välillä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yun Xian Jia Mu 2012 Xi Gui Wang
Arviosi