Yiwu Ye Sheng Gu Shu Cha Bing 2016

Sheng pu'er kuuluisalta Yiwun alueelta. Tee on 2016 satoa joten tee on jo hieman ikääntynyttä. Tee on poimittu ja puristettu huolellisesti, joten lehti on erinomaisen ehjää ja suurta. Tee tarjoilee Yiwun alueen klassista makua ja mainiota hinta-laatu-suhdetta!

Varastossa
SKU
t583
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yiwu Ye Sheng Gu Shu Cha Bing 2016 - 50g
8,50 €

Yleistä

Yiwu-teentuotantoalue on Yunnanin merkittävimpiä pu'er-teen tuotantoalueita. Alueella on noin 10 neliökilometriä teentuotannossa olevaa maata. Tällä alueella maankorkeus vaihtelee 800-2000 metriin. Nimi Yiwu viittaa sekä koko vuoristoalueeseen että alueella sijaitsevaan kylään. Vaikka usein puhutaan Yiwu-vuoresta, on alue oikeasti vuoristoalue, jolla on useita huippuja ja kyliä, joiden teehen viitataan usein niiden omilla nimillä. Merkittävimpiä kyliä ovat Yiwu-keskuskylän lisäksi Mahei, Luo Shui Dong ja Man Xiu. Nämä ovat lähinnä Kiinan yleisimmän etnisen ryhmän - Han-kiinalaisten asuttamia. Han-kiinalaiset saapuivat Yiwulle Qing-dynastian lopun aikaan ja aloittivat teentuotannon liiketoimintana. Yiwulla oltiin jo tuolloin tuotettu teetä useita satoja vuosia paikallisen Bulang-vähemmistön toimesta. Ulommat kylät ovat hankalampia saavuttaa ja niitä asuttavat Kiinan pienemmät etniset ryhmät. Tällaisia kyliä ovat mm. Ding Jia Zhai ja Gua Feng Zhai. Yiwun eri kylien teelle yhteistä on pehmeä rempseä maku, humalluttavuus ja aktiivisuus suussa. Näiden piirteiden takia Yiwun teetä arvostetaan.

Tämä tee

Tämä tee on vuoden 2016 kevätsatoa. Kakku on puristettu huolellisesti siten, että lehti on säilynyt erityisen ehjänä. Materiaali on hieman ikääntynyttä ja siinä ei ole nuorimpia vegetaalisuuden sävyjä. Teenlehtien väri on muuttunut mustaan suuntaan nuoren teen tummanvihreästä. Lehdessä on mukavaa öljyistä kiiltoa. Mainio tee joka tarjoilee erinomaista hinta-laatu-suhdetta.

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yiwu Ye Sheng Gu Shu Cha Bing 2016
Arviosi