Yi Hong AA (2023)

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (eli musta) teelaatu. Tämä AA-laatumme edustaa korkeaa keskitasoa. Maku alkaa täyteläisen öljyisenä ja samettisena. Maku on mineraalinen ja eloisan puinen. Taustalla on hedelmäisyyttä ja mineraalisuuden sävyjä. Täyteläinen ja paksu musta tee.

Varastossa
SKU
t606
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yi Hong AA (2023) - 50g
8,50 €
Yi Hong AA (2023) - 100g
16,00 €
Yi Hong AA (2023) - 200g
31,00 €

Yleistä

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (länsimaisittain 'musta' tee) teelaaatu. Hong tarkoittaa punaista ja Yi on sama merkki mikä on Yi Changin kaupungin nimessä. Tee on nimetty Yi Changin kaupungin mukaisesti, sillä kaupunki oli merkittävä kauppapaikka tälle teelle, kun sen tuotanto alkoi 1800-luvulla. Todellisuudessa Yi Hong -nimellä markkinoilla olevat teet tuotetaan Hubein maakunnan aktiivisilla teentuotantoalueilla Enshin ja Yi Changin prefektuureissa maakunnan länsi- ja eteläosassa.

Tämä tee

Tämä korkeatasoinen Yi Hong koostuu pienikokoisesta avautuneesta lehdestä sekä silmuista. Tee on 2023 kevätsatoa.

Maku

Kuivassa teessä on makea tummapuisen mausteinen tuoksu. Maljassa tuoksu on tiheä ja täyteläinen. Siitä erottuu tummaa puuta, hieman nahkaa ja öljyisiä mineraalisuuden sävyjä. Maku alkaa täyteläisen öljyisenä ja samettisena. Maku on mineraalinen ja eloisan puinen. Taustalla on hdelmäisyyttä ja mineraalisuuden sävyjä. Täyteläinen ja paksu musta tee.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yi Hong AA (2023)
Arviosi