Tong Tian Xiang (2023)

Tong Tian Xiang on Guangdongin maakunnan Feeniks-vuoren teepensaslajike. Sen nimi tarkoittaa Taivaaseen Kantavaa Tuoksua. Tämä laatu koostuu upeasta pitkästä lehdestä, joka on hapetettu ja paahdettu kevyesti. Siinä on jäntevän puun sävyä, viljaisuutta, vahaista hedelmäisyyttä ja upea erikoisen raikas yrttinen sävy.

Varastossa
SKU
t691
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tong Tian Xiang (2023) - 35g
13,00 €
Tong Tian Xiang (2023) - 70g
25,00 €
Tong Tian Xiang (2023) - 140g
48,00 €

Yleistä

Guangdongin maakunnan Fenghuang-vuoristoalueella tuotetaan ainutlaatuisia dancong teelaatuja. Teepensaat ovat pikemminkin teepuita, ja ne kasvavat maasta normaaleista teepensaista poikkeavaan tapaa yksirunkoisena. Puiden juuret ulottuvat laajalle ja syvälle keräten ravinteita poikkeuksellisen suurelta alueelta. Niiden paksu alarunko jakautuu ylempänä useaksi oksaksi ja muodostaa sateenvarjomaisen lehvästön noin 3-10 metrin korkeudessa. Lehvästön sijainnin takia teen poimijat käyttävät apunaan tikapuita.

Dancong-teelaatujen nimeäminen on erittäin monimutkainen järjestelmä, joka perustuu pääosin teepuulajikkeeseen. Teepuita levitettiin alunperin suvullisesti siementen avulla, mutta myöhemmin luoduista lajikkeista valittiin parhaimmat, joita nykyään levitetään suvuttomasti pistokkaita käyttäen luoden geneettisesti identtisiä teepuita. Teelajikkeet on nimetty useimmiten kuvaavalla tuoksulla. Esimerkkejä näistä lajikenimistä on esimerkiksi Zhi Lan Xiang, joka tarkoittaa orkidean tuoksua ja Yu Lan Xiang, joka tarkoittaa Yulan Magnolian tuoksua. Laajasti tuotannossa olevia dancong-lajikkeita on kymmeniä ja Fenghuang-alueella tunnetaan kirjaimellisesti satoja teepuulajikkeita!

Tämä tee

Tong Tian Xiang on Guangdongin maakunnan Feeniks-vuoren teepensaslajike. Sen nimi tarkoittaa Taivaaseen Kantavaa Tuoksua. Sen nimi tarkoittaa Taivaaseen Kantavaa Tuoksua. Tämä laatu koostuu upeasta pitkästä lehdestä, joka on hapetettu ja paahdettu kevyesti.

Maku

Kuivassa teessä on korostuneen raikas, viljainen ja vaalean pähkinäinen tuoksu. Maljassa tuoksu on samaten korostuneen kepeä ja raikas. Maku on vahaisen hedelmäinen ja yrttisen raikas ja kantava.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Dancong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun teejoulukalenterin 2023 esittelyissä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tong Tian Xiang (2023)
Arviosi