Shincha Tsuyuhikari Luomu (2023) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä shincha on tuotettu Tsuyuhikari-lajikkeesta. Lajikkeen nimi tarkoittaa Kastevaloa. Lehden ja haudutetun teen väri on kirkkaanvihreä. Maljassa tuoksu on mehevän vegetaalinen. Maku alkaa leveän vegetaalisena ja umamisena. Maku muuntuu sävykkään ja mineraalisen ituiseksi. Jälkimaku on herkullisen makea.

Varastossa
SKU
t609
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Tsuyuhikari Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
14,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on luomutuotettua.

Tsuyuhikari nimi tarkoittaa Kastevaloa. Lajike tunnetaan voimakkaasta umamista ja haudutetun teen väristä. Lajike on melko harvinainen. Tsuyuhikari kehitettiin 1970 risteyttämällä Asatsuyu ja Shizu-7132. Lajike on suostuin Shizuokan alueella, jossa sen käyttöä on suosittu jo ennen lajikkeen virallista rekisteröimistä. Tsuyuhikari tuottaa satoa pari päivää ennen Yabukitaa. Lajike tuottaa runsaasti satoa ja kasvaa tarmokkaasti. Se kestää kylmää Yabukitaa paremmin ja tautien kesto on kohtuullinen. Senchaksi tuotettuna lehden ja haudutetun teen väri on kirkkaanvihreä. Tuoksu on raikkaan kukkainen, maussa on hyvä täyteläisyys ja umamin maku.

Maku

Kuivissa teenlehdissä on raikas, rehevän vegetaalinen ja hieman nokkoksinen tuoksu. Maljassa tuoksu on mehevän vegetaalinen. Maku alkaa leveän vegetaalisena ja umamisena. Maku muuntuu sävykkään ja mineraalisen ituiseksi. Jälkimaku on herkullisen makea.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Tsuyuhikari Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi