San Jiang Hong Cha (2024)
Tämä musta tee on tuotettu San Jiang eli Kolme Jokea -piirikunnassa Guangxin maakunnan pohjoisosassa. Kuivassa teessä on hento raikkaan leipäinen ja hieman hunajainen tuoksu. Maljassa teen tuoksu on ohramaltaisen viljainen ja hieman karpaloinen. Maku on runsas, viljainen ja hieman kuivattuja hedelmiä muistuttava. Jälkimaku on lämpimän mineraalinen.
Yleistä
Guangxin maakunta eteläisessä Kiinassa tunnetaan teen maailmassa parhaiten fermentoidusta ja koreissa iätettävästä Liu Bao -teestään. Maakunnassa tuotetaan kuitenkin myös muita teetyylejä. Merkittäviä määriä Kiinan jasmiiniteestä tuotetaan Guangxissa ja maakunnassa tuotetaan myös valkoista, vihreää ja mustaa teetä. Maakunnan ilmasto sopii parhaiten voimakkaiden teelaatujen kuten tumman teen ja mustan teen tuotantoon.
Tämä tee
Tämä musta tee on tuotettu San Jiang eli Kolme Jokea -piirikunnassa Guangxin maakunnan pohjoisosassa. Tee on tuotettu keskikokoisesta ja hieman suuremmasta lehdestä, joka antaa teelle laakean pehmeän maun. Tee on 2024 varhaista kevätsatoa.
Maku
Kuivassa teessä on hento raikkaan leipäinen ja hieman hunajainen tuoksu. Maljassa teen tuoksu on ohramaltaisen viljainen ja hieman karpaloinen. Maku on runsas, viljainen ja hieman kuivattuja hedelmiä muistuttava. Jälkimaku on lämpimän mineraalinen.
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.
Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla: