Qimen Ye Mao Feng (2023)

Anhuissa Qimenin-kylässä tuotettava Keemun-nimellä paremmin tunnettu kuuluisa musta tee. Tämä Keemun on poimittu puolivilleistä teepensaista. Pitkissä ehjissä lehdissä on punahedelmäinen ja hieman kanelinen tuoksu. Maku on punahedelmäinen, mineraalinen ja tyylikkään havuinen.

Varastossa
SKU
t658
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Qimen Ye Mao Feng (2023) - 35g
10,00 €
Qimen Ye Mao Feng (2023) - 70g
19,00 €
Qimen Ye Mao Feng (2023) - 140g
37,00 €

Yleistä

Qimen on selvästi tunnetuin ja monen mielestä paras kiinalainen musta tee. Länsimaissa se tunnetaan paremmin nimellä Keemun, joka on nimensä teelle antaneen Anhuin maakunnan eteläosan Qimenin piirikunnan vanhempi kirjoitusasu.

Qimen, kuten muutkin kiinalaiset mustat teet, on luettava melko nuoreksi kiinalaiseksi teelaaduksi. Qimenin historia tunnetaan melko tarkasti ja sen syntyajankohtana pidetään vuotta 1875, jolloin virkamies Yu Gancheng alkoi soveltamaan Fujianin maakunnassa oppimiaan mustan teen valmistusmenetelmiä hänen kotoisessa Anhuin maakunnassa käyttäen alueen paikallisia teepensaslajikkeita. Lähinnä vihreästä teestään ja erityisesti Huang Shanin eli keltaisen vuoren teelaaduista tunnettu Anhui tarjosi tälle teelle loistavat kasvuolosuhteet, ja tuloksena syntyikin musta tee, joka yhä tunnetaan hienosta tuoksustaan, jossa pehmeä hedelmäisyys yhdistyy mäntyä ja punaviiniä muistuttaviin aromeihin.

Tämä tee

Tämä tee on 2023 kevätsadosta. Tee on poimittu puolivilleisä teepensaista eli pensaista, jotka on istutettu, mutta joita ei aktiivisesti hoideta. Lehti on upean pitkää ja ehjää.

Maku

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Qimen Ye Mao Feng (2023)
Arviosi