Qimen Mao Feng (2023)

Qimen Mao Feng on Qimenin eli Keemunin versio, jossa lehti on ehjää. Tämä laatu poimittiin keväällä 2023.Tämä tee on 2023 kevätsadosta. Maljassa tuoksuu Keemunin klassiset sävyt kuten mineraaliöljyisyys ja havuisuus. Lisäksi on löydettävissä grillattujen kasvisten sävyjä. Maku on pehmeä ja raikkaan mineraalinen, hieman savuinen ja rouhean puinen. Elegantti, mutta kuitenkin luonteikas tee.

Varastossa
SKU
t607
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Qimen Mao Feng (2023) - 50g
9,50 €
Qimen Mao Feng (2023) - 100g
18,00 €
Qimen Mao Feng (2023) - 200g
35,00 €

Yleistä

Qimen on selvästi tunnetuin ja monen mielestä paras kiinalainen musta tee. Länsimaissa se tunnetaan paremmin nimellä Keemun, joka on nimensä teelle antaneen Anhuin maakunnan eteläosan Qimenin piirikunnan vanhempi kirjoitusasu.

Qimen, kuten muutkin kiinalaiset mustat teet, on luettava melko nuoreksi kiinalaiseksi teelaaduksi. Qimenin historia tunnetaan melko tarkasti ja sen syntyajankohtana pidetään vuotta 1875, jolloin virkamies Yu Gancheng alkoi soveltamaan Fujianin maakunnassa oppimiaan mustan teen valmistusmenetelmiä hänen kotoisessa Anhuin maakunnassa käyttäen alueen paikallisia teepensaslajikkeita. Lähinnä vihreästä teestään ja erityisesti Huang Shanin eli keltaisen vuoren teelaaduista tunnettu Anhui tarjosi tälle teelle loistavat kasvuolosuhteet, ja tuloksena syntyikin musta tee, joka yhä tunnetaan hienosta tuoksustaan, jossa pehmeä hedelmäisyys yhdistyy mäntyä ja punaviiniä muistuttaviin aromeihin.

Tämä tee

Tämä tee on 2023 kevätsadosta. Qimen Mao Feng on teen ehjälehtinen muoto. Tässä teessä lehti on kiekuraista ja koostuu pienistä lehdistä sekä silmuista.

Maku

Maljassa tuoksuu Keemunin klassiset sävyt kuten mineraaliöljyisyys ja havuisuus. Lisäksi on löydettävissä grillattujen kasvisten sävyjä. Maku on pehmeä ja raikkaan mineraalinen, hieman savuinen ja rouhean puinen.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Qimen Mao Feng (2023)
Arviosi