Puttabong FTGFOP1 Flowery 1st flush Darjeeling LUOMU (2022) FI-EKO-201

Kevään energiaa sykkivä ensipoiminnan Darjeeling Puttabongin teetilalta keväältä 2022. Tee on luomutuotettua. Se on teetilan parhaimmistoa 2022 kevätsadosta. Tuoksussa ja maussa ruohoisuutta, nektarista kukkaisuutta ja sitruksisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t530
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Puttabong FTGFOP1 Flowery 1st flush Darjeeling LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 50g
9,50 €
Puttabong FTGFOP1 Flowery 1st flush Darjeeling LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 100g
18,00 €
Puttabong FTGFOP1 Flowery 1st flush Darjeeling LUOMU (2022) FI-EKO-201 - 250g
43,00 €

Yleistä

Darjeeling on kaupunki Intiassa Länsi-Bengalin osavaltiossa mahtavan Himalayan alarinteillä. Alue on erityisen tunnettu mustista teelaaduistaan, joita sanotaan mustan teen shampanjaksi. Alueen teetarhojen korkeus vaihtelee muutamasta sadasta metristä yli kahteen kilometriin.

Korkeuden ja ilmaston viileyden ansiosta teenviljely on kausiluonteista eikä teetä poimita vuoden kylmään aikaan marraskuusta tammikuuhun. Tämän ansiosta keväällä teenpoiminnan alkaessa lehtiin on kertynyt suuri määrä makuaineita ja kevätsato on erittäin laadukas. Teetä poimitaan helmikuusta marraskuulle. Tärkein aika on kevään ensimmäiset kaksi kuukautta. Tänä aikana poimittua teetä sanotaan ensipoiminnan teeksi (first flush). Ensipoiminnan tee on kaikista herkkäaromisin, sillä pensaista poimitaan erityisesti pienimpiä lehtiä joiden aromikkuus on huipussaan talven jälkeen. Erityisesti ensipoiminnan teet kuivataan voimakkaasti minkä takia lehti ei hapetusvaiheessa hapetu täysin ja jää usein erittäin vihreäksi. Tätä erittäin vihreää tyyliä suosistaan monilla Darjeelingin teen markkina-alueilla ja tämän takia suurin osa teetarhoista tuottaa erityisesti ensipoiminnan teet erityisen vihreinä. Toinen poiminta eli second flush suoritetaan toukokuun ja kesäkuun aikana. Tee käsitellään usein hieman tummemmaksi ja niinpä ne muistuttavat enemmän normaalia mustaa teetä. Tee on aromeiltaan ja maultaan ensipoimintaa kypsempää ja raskaampaa. Toista poimintaa seuraa sateinen monsuunikausi. Tänä aikana poimitaan teetä, mutta sen laatu on yleensä heikompi. Sateiden jälkeen poimitaan vielä syyspoiminnan teet.

Tämä tee

Tämä ensipoiminnan Darjeeling Puttabong-teetilalta. Teetilan nimi tarkoittaa Vihreiden Lehtien Taloa. Se on Darjeelingin suurin ja vanhin teetila. Teeistutukset kattavat noin 4,4 neliökilometrin alueen. Teetila perustettiin alunperin vuonna 1852. Tee on luomutuotantoa, reilua kauppaa, Ethical Tea Partnership ja Rainforest Alliance -sertifioutua. Edistyneellä teetilalla on istutettu paljon moderneja teepensaslajikkeita. Tämä ensipoiminnan FTGFOP1 Flowery -laatu on poimittu kiinalaisen lajikkeen pensaista maaliskuussa 2022. Flowery laatunimike viittaa kiinalaisten teepensaslajikkeiden antamaan luonteeseen - tee on maustamattomaksi teeksi erittäin kukkainen.

Maku

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puttabong FTGFOP1 Flowery 1st flush Darjeeling LUOMU (2022) FI-EKO-201
Arviosi