Mi Lan Xiang - Erä 2 (2023)

Mi Lan Xiang eli Hunajaorkidean Tuoksu on yksi Guangdogin maakunnan Feeniks-vuoren teepuulajikkeista ja ns. dancong wulongia. Suurissa ja pitkissä lehdissä on salaperäinen hedelmäinen tuoksu. Teen maku on samalla elegantin hedelmäinen, hieman paahteinen ja mausteinen. Jälkimaku on tyylikäs. Tämmä on toinen Mi Lan Xiang 2023 sadosta, joten olemme nimenneet tämän eräksi nro 2 sekaannusten välttämiseksi.

Varastossa
SKU
t672
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mi Lan Xiang - Erä 2 (2023) - 35g
13,00 €
Mi Lan Xiang - Erä 2 (2023) - 70g
25,00 €
Mi Lan Xiang - Erä 2 (2023) - 140g
49,00 €

Yleistä

Guangdongin maakunnan Fenghuang-vuoristoalueella tuotetaan ainutlaatuisia dancong teelaatuja. Teepensaat ovat pikemminkin teepuita, ja ne kasvavat maasta normaaleista teepensaista poikkeavaan tapaa yksirunkoisena. Puiden juuret ulottuvat laajalle ja syvälle keräten ravinteita poikkeuksellisen suurelta alueelta. Niiden paksu alarunko jakautuu ylempänä useaksi oksaksi ja muodostaa sateenvarjomaisen lehvästön noin 3-10 metrin korkeudessa. Lehvästön sijainnin takia teen poimijat käyttävät apunaan tikapuita.

Dancong-teelaatujen nimeäminen on erittäin monimutkainen järjestelmä, joka perustuu pääosin teepuulajikkeeseen. Teepuita levitettiin alunperin suvullisesti siementen avulla, mutta myöhemmin luoduista lajikkeista valittiin parhaimmat, joita nykyään levitetään suvuttomasti pistokkaita käyttäen luoden geneettisesti identtisiä teepuita. Teelajikkeet on nimetty useimmiten kuvaavalla tuoksulla. Esimerkkejä näistä lajikenimistä on esimerkiksi Zhi Lan Xiang, joka tarkoittaa orkidean tuoksua ja Yu Lan Xiang, joka tarkoittaa Yulan Magnolian tuoksua. Laajasti tuotannossa olevia dancong-lajikkeita on kymmeniä ja Fenghuang-alueella tunnetaan kirjaimellisesti satoja teepuulajikkeita!

Tämä tee

Mi Lan Xiang eli Hunaja-Orkidea -Tuoksu on yksi Guangdongin maakunnan Feeniks-vuorten dancong-teepuulajikkeista. Lajikkeen makua pidetään hunajaisena ja orkidean aromia muistuttavana ja tästä se on saanut nimensä. Lajikkeen äitipuu eli vanhin tunnettu lajikkeen yksilö on tällä hetkellä noin 200-vuotias ja se kasvaa noin 700 metrin korkeudella Feeniks-vuorella. Tämmä on toinen Mi Lan Xiang 2023 sadosta, joten olemme nimenneet tämän eräksi nro 2 sekaannusten välttämiseksi.

Maku

Suurissa ja pitkissä lehdissä on salaperäinen hedelmäinen tuoksu. Teen maku on samalla elegantin hedelmäinen, hieman paahteinen ja mausteinen. Jälkimaku on tyylikäs.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Dancong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun teejoulukalenterin 2023 esittelyissä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mi Lan Xiang - Erä 2 (2023)
Arviosi