Mi Lan Xiang (2023)

Mi Lan Xiang eli Hunaja-Orkidea -Tuoksu on yksi Guangdongin maakunnan Feeniks-vuoren teepuulajikkeista. Vuorella tuotetaan Dancongeiksi kutsuttuja wulong-teelaatuja. Teen tuoksu on syvä, hedelmäinen, paahteinen ja hieman öljyinen. Maku on öljyinen ja syvä. Siitä löytyy hedelmäisyyden sävyjä sekä mineraaliöljyisyyttä ja hieman paahteisuutta. Jälkimaku on polveileva ja pitkä.

Varastossa
SKU
t616
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mi Lan Xiang (2023) - 35g
15,00 €

Yleistä

Guangdongin maakunnan Fenghuang-vuoristoalueella tuotetaan ainutlaatuisia dancong teelaatuja. Teepensaat ovat pikemminkin teepuita, ja ne kasvavat maasta normaaleista teepensaista poikkeavaan tapaa yksirunkoisena. Puiden juuret ulottuvat laajalle ja syvälle keräten ravinteita poikkeuksellisen suurelta alueelta. Niiden paksu alarunko jakautuu ylempänä useaksi oksaksi ja muodostaa sateenvarjomaisen lehvästön noin 3-10 metrin korkeudessa. Lehvästön sijainnin takia teen poimijat käyttävät apunaan tikapuita.

Dancong-teelaatujen nimeäminen on erittäin monimutkainen järjestelmä, joka perustuu pääosin teepuulajikkeeseen. Teepuita levitettiin alunperin suvullisesti siementen avulla, mutta myöhemmin luoduista lajikkeista valittiin parhaimmat, joita nykyään levitetään suvuttomasti pistokkaita käyttäen luoden geneettisesti identtisiä teepuita. Teelajikkeet on nimetty useimmiten kuvaavalla tuoksulla. Esimerkkejä näistä lajikenimistä on esimerkiksi Zhi Lan Xiang, joka tarkoittaa orkidean tuoksua ja Yu Lan Xiang, joka tarkoittaa Yulan Magnolian tuoksua. Laajasti tuotannossa olevia dancong-lajikkeita on kymmeniä ja Fenghuang-alueella tunnetaan kirjaimellisesti satoja teepuulajikkeita!

Tämä tee

Mi Lan Xiang eli Hunaja-Orkidea -Tuoksu on yksi Guangdongin maakunnan Feeniks-vuorten dancong-teepuulajikkeista. Lajikkeen makua pidetään hunajaisena ja orkidean aromia muistuttavana ja tästä se on saanut nimensä. Lajikkeen äitipuu eli vanhin tunnettu lajikkeen yksilö on tällä hetkellä noin 200-vuotias ja se kasvaa noin 700 metrin korkeudella Feeniks-vuorella.

Tämä Mi Lan Xiang on 2023 kevätsatoa.

Maku

Teen tuoksu on syvä, hedelmäinen, paahteinen ja hieman öljyinen. Maku on öljyinen ja syvä. Siitä löytyy hedelmäisyyden sävyjä sekä mineraaliöljyisyyttä ja hieman paahteisuutta. Jälkimaku on polveileva ja pitkä.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Dancong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mi Lan Xiang (2023)
Arviosi