Kabusecha Asanoka (2023)

Kabusecha on Sencha-teen erikoistyyppi, jonka tuotannossa teepensaat varjostetaan 2-3 viikkoa ennen teenlehtien poimintaa. Tämä tekee teestä pehmeän ja makean makuisen. Tämä Kabusecha-tee on tuotettu Asanoka-teepensaslajikkeesta keväällä 2023. Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Lehdissä on vieno vehreä tuoksu. Maku on upean puhdas, umaminen ja makea. Jälkimaussa esiin tulee monipuolisia ituisia ja mineraalisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t681
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kabusecha Asanoka (2023) - 50g
12,50 €
Kabusecha Asanoka (2023) - 100g
24,00 €
Kabusecha Asanoka (2023) - 200g
47,00 €
Kabusecha Asanoka (2023) - 400g
92,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Tämä tee

Tämä Kabusecha-tee on tuotettu Asanoka-teepensaslajikkeesta keväällä 2023. Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Lajike kehitettiin Kagoshiman alueella risteyttämällä Yabukita ja kiinalainen pensaslajike Hiramizu #1. Tee tuottaa hieman keskimääräistä varhaisempaa satoa ja kestää melko hyvin kylmää. Lajiketta kuvaillaan maultaan pehmeäksi ja umamiseksi. Lehden väri on kirkkaan vihreä. Se sisältää paljon aminohappoja. Tee on kasvanut teetarhoilla jotka sijaitsevat Satsuman niemimaalla Makurazakin kaupungin lähistöllä.

Maku

Lehdissä on vieno vehreä tuoksu. Maku on upean puhdas, umaminen ja makea. Jälkimaussa esiin tulee monipuolisia ituisia ja mineraalisia sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:


Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kabusecha Asanoka (2023)
Arviosi