Jin Jun Mei AAA (2023)

Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten teelaatu, jossa on upeat kuparinvärisen karvan peitossa olevat pienet lehdet. Tämä on huipputason laatu, joka koostuu vain kullanvärisistä silmuista. Teessä on hento hieman leipäisen hunajainen tuoksu, jossa erottuu hieman kukkaisuutta. Maku on samettinen ja hienostunut.

Varastossa
SKU
t690
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Jin Jun Mei AAA (2023) - 35g
15,00 €
Jin Jun Mei AAA (2023) - 70g
29,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.

Tämä tee

Tämä huippulaatuinen Jin Jun Mei koostuu pelkistä avautumattomista silmuista. Erittäin pieni lehtikoko antaa teelle samettisen suutuntuman ja herkän maun.

Maku

Teessä on hento hieman leipäisen hunajainen tuoksu, jossa erottuu hieman kukkaisuutta. Maku on samettinen ja hienostunut.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jin Jun Mei AAA (2023)
Arviosi