Jin Jun Mei AA (2023)
Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten teelaatu, jossa on upeat kuparinvärisen karvan peitossa olevat pienet lehdet. Teenlehdissä on viljainen ja hieman savuinen tuoksu. Maljassa tuoksu on lämpimän savuinen ja paahteinen. Teen suutuntuma on öljyinen ja maku mineraalisen savuinen ja tuoreen leipäinen. Todellinen artesaanitee!
Yleistä
Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.
Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.
Tämä tee
Tämä korkealaatuinen Jin Jun Mei koostuu avautumattomista lehdistä ja pienistä lehdistä. Keskikokoinen lehti antaa teelle rotevuutta ja hieman savuisuutta.
Maku
Maljassa tuoksu on lämpimän savuinen ja paahteinen. Teen suutuntuma on öljyinen ja maku mineraalisen savuinen ja tuoreen leipäinen.
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.
Katso tämän teen videoesittely Teepolkun Teejoulukalenterin 2023 videoesittelyissä: