Halpewatte FBOP Ceylon (2021)

Halpewatten teetila sijaitsee Uvan alueella. Tämä FBOP-laatu on 2021 satoa. Kuivien teenlehtien touksussa johtava sävy on puolukkaa muistuttava. Maku on punahedelmäinen, hieman ruohoinen, hennon nahkainen ja jänteikkään puinen.

Varastossa
SKU
t491
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Halpewatte FBOP Ceylon (2021) - 75g
6,50 €
Halpewatte FBOP Ceylon (2021) - 150g
12,50 €
Halpewatte FBOP Ceylon (2021) - 300g
24,00 €

Yleistä

Halpewatten teetehdas sijaitsee Sri Lankan keskusvuoriston itärinteillä Uvan alueella. Teetarhat sijaitsevat hieman yli 1000m korkeudessa. Uvan alueen teetarhat luokitellaan Sri Lankan teentuotantokorkeusjaottelussa yleensä keskikorkeuden teetarhoiksi. Keskikorkeus antaa alueen teelle korkeiden alueiden keveyttä ja hedelmäistä hienostuneisuutta. Samalla Uvan teelaaduista löytyy myös matalampien alueiden teelle tyypillistä jämäkkää tanniinisuutta. Teelaaduissa on siis hieno tasapaino Sri Lankan eri korkeuksien piirteitä, minkä takia alueen teestä on monelle tullut Sri Lankalaisen teen arkkityyppi.

Tämä tee

Neulasmaiset lehdet tuottavat raikkaan hedelmäisiä ja puolukkaisia haudutuksia, joissa on hyvin hallittua kitkeryyttä. Tämä FBOP-laatu koostuu rikotusta lehdestä joka on rullattua.

Maku

Kuivien teenlehtien touksussa johtava sävy on puolukkaa tai vispipuuroa muistuttava. Lisäksi siinä on sävyjä jotka tuovat mieleen ruohon tai vehreän metsän. Haudutetun teen tuoksussa on hentoa nahkaa, lisää puolukkaisia sävyjä sekä tuoretta puuta. Maku on punahedelmäinen, hieman ruohoinen, hennon nahkainen ja jänteikkään puinen. Maku kokonaisuudessaan on hyvin raikas.

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Halpewatte FBOP Ceylon (2021)
Arviosi