Gyokuro Shizuoka Luomu (2022) FI-EKO-201

Gyokuro on japanilaisten lehtiteelaatujen kirkkain helmi. Tee tuotetaan varjostettujen pensaiden lehdistä, jonka ansiosta maku on todella pehmeä ja vivahteikas. Tämä Gyokuro on luomutuotettu Shizuokan alueella. Kuivissa lehdissä on kujeilevan makea ja siirappisen kukkainen tuoksu. Maku on umaminen ja öljyinen.

Varastossa
SKU
t571
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gyokuro Shizuoka Luomu (2022) FI-EKO-201 - 40g
16,00 €
Gyokuro Shizuoka Luomu (2022) FI-EKO-201 - 80g
31,00 €
Gyokuro Shizuoka Luomu (2022) FI-EKO-201 - 160g
61,00 €

Gyokuron tuotannossa teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Gyokuro on maultaan pehmeämpää kuin sencha, jonka tuotannossa ei käytetä varjostusta. Gyokuroa voisi pitää pulverimaisen matcha-teen haudutettuna versiona, sillä käytetty lehtimateriaali on samaa.

Tämä tee

Tämä Gyokuro on luomutuotettu Shizuokan alueella. Tee on 2022 kevätsatoa.

Maku

Kuivissa lehdissä on kujeilevan makea ja siirappisen kukkainen tuoksu. Maljassa tuoksu on samettisen vegetaalinen. Maku on umaminen ja öljyinen. Tämän taustalla on kukkaisvegetaalisuutta. Öljyisen umaminen jälkimaku.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gyokuro Shizuoka Luomu (2022) FI-EKO-201
Arviosi