Gyokuro Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201

Gyokuro eli Jadekaste on japanilainen lehtitee, joka tuotetaan varjostettujen teepensaiden lehdistä. Tämä Gyokuro on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista Kirishiman alueella Etelä-Japanissa Kagoshiman prefektuurissa. Lehdissä on uskomattoman makea tuoksu. Maku on umaminen ja tiheä. Uskomaton tee!

Varastossa
SKU
t654
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gyokuro Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 40g
16,00 €
Gyokuro Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 80g
31,00 €
Gyokuro Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 160g
61,00 €

Gyokuron tuotannossa teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Gyokuro on maultaan pehmeämpää kuin sencha, jonka tuotannossa ei käytetä varjostusta. Gyokuroa voisi pitää pulverimaisen matcha-teen haudutettuna versiona, sillä käytetty lehtimateriaali on samaa.

Tämä tee

Tämä Gyokuro on luomutuotettu Kagoshiman prefektuurissa Kirishiman alueella Etelä-Japanissa. Tee on 2023 kevätsatoa. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun.

Maku

Lehdissä on uskomattoman makea tuoksu. Maku on umaminen ja tiheä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gyokuro Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi