Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Gu Shu Dian Hong (2021)

Dian Hong on Yunnanin maakunnan merkittävä musta tee. Tämä Dian Hong on poimittu Gaoligong-vuorten villeistä teepuista. Tee on puristrettu pu'er-teen tapaan kakuiksi, joista teenlehtiä erotellaan haudutettavaksi. Puristettua teetä voidaan iättää. Tämä tee on 2021 satoa. Kuivassa teessä on villin eloisa puisen makea tuoksu. Hitaasti nousevassa maussa on villiä pihlajan- ja ruusunmarjan raikkautta ja pehmeää nahkaisuutta.

Varastossa
SKU
t713
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gu Shu Dian Hong (2021) - 50g
9,00 €
Gu Shu Dian Hong (2021) - 357g
59,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu Gaoligong-vuorten villeistä teepuista Baoshanin prefektuurissa Yunnanissa. Tee on puristettu pu'er-teen tapaan kakuiksi. Kokonaisen kakun paino on 357g. Tarjoamme teestä myös 50g-pussia, jonka sisältö on kokonaisesta kakusta erotettua. Puristettua teetä voidaan iättää. Tämä tee on 2021 satoa. Tämän pienen ikääntymisen huomaa teen maussa.

Maku

Kuivassa teessä on villin eloisa puisen makea tuoksu. Hitaasti nousevassa maussa on villiä pihlajan- ja ruusunmarjan raikkautta ja pehmeää nahkaisuutta.

Hauduttaminen

Tee on puristetussa muodossa ja kiinteistä paloista voidaan irrottaa lehtiä haudutettavaksi. Käytä reipas ruokalusikallinen (4-5g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gu Shu Dian Hong (2021)
Arviosi