Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Feng Huang Shui Xian (2023)

Feeniks-vuorella Shui Xian -lajikkeesta tuotettu wulong-tee. Lehti on pitkää ja mustaa. Lehdet ovat upean pitkiä ja mustia ja niissä on juuri yhtä mystinen tuoksu kuin voisi olettaa - villisientä, tuohta, tuoretta puuta, sammaletta, raikasta yrttiä ja etäistä hedelmää. Mausta löytyvät nämä samat jänkäiset sävyt sekä pitkää mineraalista raikkautta. Varsin omalaatuinen ja alkuvoimainen tee!

Varastossa
SKU
t615
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Feng Huang Shui Xian (2023) - 35g
9,00 €
Feng Huang Shui Xian (2023) - 70g
17,00 €
Feng Huang Shui Xian (2023) - 140g
33,00 €

Yleistä

Guangdongin maakunnan Fenghuang-vuoristoalueella tuotetaan ainutlaatuisia dancong teelaatuja. Teepensaat ovat pikemminkin teepuita, ja ne kasvavat maasta normaaleista teepensaista poikkeavaan tapaa yksirunkoisena. Puiden juuret ulottuvat laajalle ja syvälle keräten ravinteita poikkeuksellisen suurelta alueelta. Niiden paksu alarunko jakautuu ylempänä useaksi oksaksi ja muodostaa sateenvarjomaisen lehvästön noin 3-10 metrin korkeudessa. Lehvästön sijainnin takia teen poimijat käyttävät apunaan tikapuita.

Dancong-teelaatujen nimeäminen on erittäin monimutkainen järjestelmä, joka perustuu pääosin teepuulajikkeeseen. Teepuita levitettiin alunperin suvullisesti siementen avulla, mutta myöhemmin luoduista lajikkeista valittiin parhaimmat, joita nykyään levitetään suvuttomasti pistokkaita käyttäen luoden geneettisesti identtisiä teepuita. Teelajikkeet on nimetty useimmiten kuvaavalla tuoksulla. Esimerkkejä näistä lajikenimistä on esimerkiksi Zhi Lan Xiang, joka tarkoittaa orkidean tuoksua ja Yu Lan Xiang, joka tarkoittaa Yulan Magnolian tuoksua. Laajasti tuotannossa olevia dancong-lajikkeita on kymmeniä ja Fenghuang-alueella tunnetaan kirjaimellisesti satoja teepuulajikkeita!

Tämä tee

Feng Huang Shui Xian on tuotettu Shui Xian -lajikkeesta, jonka kerrotaan alunperin istutetun Feeniks-vuorelle noin 1000 vuotta sitten Eteläisen Song-dynastian aikaan. Nimestä tekee hieman hämäävän se, että kaikkea dancong-teetä kutsutaan toisinaan numellä Feng Huang Shui Xian. Kyse on kuitenkin myös teepuulajikkeesta.

Maku

Lehti on pitkää ja mustaa. Lehdet ovat upean pitkiä ja mustia ja niissä on juuri yhtä mystinen tuoksu kuin voisi olettaa - villisientä, tuohta, tuoretta puuta, sammaletta, raikasta yrttiä ja etäistä hedelmää. Mausta löytyvät nämä samat jänkäiset sävyt sekä pitkää mineraalista raikkautta. Varsin omalaatuinen ja alkuvoimainen tee!

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Dancong-teet haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-6g eli noin kaksi ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Feng Huang Shui Xian (2023)
Arviosi