Enshi Yu Lu (2024)
Enshi Yu Lu eli Enshin Jadekaste on Hubein maakunnan Enshin kaupungin ympäristön vuoristoalueilla tuotettava vihreä teelaatu. Tämä Enshi Yu Lu poimittiin 2024 maaliskuussa ja tee on näinollen erittäin varhaista poimintaa. Tämä tee on aitoa höyrytettyä varianttia ja sen tosiaan pystyy maistamaan ja haistamaan teestä. Maljassa tuoksu on vohvelinen, umaminen ja maitoisen vegetaalinen. Maku alkaa hieman umamisena ja sävykkään ituisena. Tätä seuraa maitoiset sävyt ja lopuksi vielä syvä vegetaalinen raikkaus.
Yleistä
Enshi Yu Lu eli Enshin Jadekaste on Hubein maakunnan Enshin kaupungin ympäristön vuoristoalueilla tuotettava vihreä teelaatu. Teestä löytyy variantti, joka on japanilaisen vihreän teen tapaan höyrytettyä. Teestä löytyy myös variantteja joita ei ole höyrytetty. Hubein maakunta on erinomainen alkuperä vihreälle teelle maakunnan viileän ilmaston ansiosta.
Tämä tee
Tämä Enshi Yu Lu poimittiin 2024 maaliskuussa ja tee on näinollen erittäin varhaista poimintaa. Tämä tee on aitoa höyrytettyä varianttia ja sen tosiaan pystyy maistamaan ja haistamaan teestä. Siinä on piirteitä jotka tuovat mieleen Japanin hörytetyn sencha-teen. Siitä huoliimatta siinä on yhä kiinalaisen vihreän teen piirteitä.
Maku
Kuivan teen tuoksu on makea ja hilloisen vegetaalinen. Maljassa tuoksu on vohvelinen, umaminen ja maitoisen vegetaalinen. Maku alkaa hieman umamisena ja sävykkään ituisena. Tätä seuraa maitoiset sävyt ja lopuksi vielä syvä vegetaalinen raikkaus.
Hauduttaminen
Käytä noin ruokalusikallinen teenlehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.