Changtai 2007 Si Pu Yuan

Tämä 2007 vuoden sheng pu'er Si Pu Yuan tarjoilee puistomaisia makean vehreitä sävyjä sekä kaarnaa ja metsän aluskasvillisuuden sävyjä. Tee on kulttituottaja Changtain käsialaa ja se on tuotettu Changtain Jian Chengin alueella ostama teetehdas.

Varastossa
SKU
t544
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2007 Si Pu Yuan - 50g
10,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä 2007 vuoden sheng pu'er kuuluu Changtain Si Pu Yuan -brändiin. Tätä sarjaa tuotetaan teetehtaassa jonka Changtai osti Jian Chengin alueella vuonna 2005. Si Pu Yuan sarjaa on tuotettu tuosta 2005 vuodesta eteenpäin. Jian Chengiä kutsutaan "Pikku Yiwuksi", koska se sijaitsee melko lähellä Yiwun teentuotantoaluetta ja kuuluu samaan vuoriryhmään. Lisäksi Jian Chengille kerrotaan tuodun teepuiden taimia Yiwulta. Joissain lähteissä teemateriaalin sanotaan olevan Menghain eri tuotantoalueilta, mutta teetehtaan sijainnin takia vaikuttaa todennäköiseltä, että materiaali on Jian Chengiltä. Lehtimateriaali on kookasta ja rouhean sekalaista. Changtai teessä lehtimateriaali on normaalisti villeistä tai puolivilleistä teepuista ja tässäkin kakussa lehtimateriaalin ulkonäkö ja maku viittaa tähän.

Maku

Tee tarjoilee puistomaisia makean vehreitä sävyjä sekä kaarnaa ja metsän aluskasvillisuuden sävyjä. Maku on aluksi pehmeä ja nousee jälkimaussa.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2007 Si Pu Yuan
Arviosi