Changtai 2005 Lao Chen de Cha - Nannuo

Changtai teetehtaan tee Lao Chen De Cha eli Vanhan Chenin Tee viitaten yhteen teetehtaan perustajista. Teemateriaalin Changtai keräsi Nannuon alueen kylistä ja se on 2005 satoa. Haudutetun teen tuoksu on makean puuroinen, tiheän metsäinen ja kellarinen. Maku on jylhän puinen mutta samalla raikkaan makea. Tee jättää kiehtovan vanhan puun, viileän kellarin ja makean juureksisen jälkimaun.

Varastossa
SKU
t642
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2005 Lao Chen de Cha - Nannuo - 35g
10,00 €
Changtai 2005 Lao Chen de Cha - Nannuo - 400g
94,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä Changtain 2005 vuoden sheng pu'er kuuluu teentuottajan sarjaan Lao Chen de Cha eli Vanhan Chenin Tee. Tässä Chen viittaa yhteen Changtain perustajista. Tämä on Nannuo-vuoren lehtimateriaalista tuotettu tee. Sarjassa on myös Bulangin alueen versio. Tee on Guangzhoussa iätettyä minkä ansiosta se on ikääntynyt jo varsin pitkälle. Teekakkujen papereissa on hyönteisten syömiä reikiä. Jos tämä häiritsee sinua, älä tilaa tätä teetä. Kakuissa on lisäksi hieman hajonneiden papereiden ja kakkupinon bambunkuoren hajoamisesta tulevaa jauhoa/pölyä. Tämän voi huuhtoa pois teestä kaatamalla ensimmäinen nopea haudutus pois. Changtain on suurehko tuottaja ja tämän teen sekoittamiseksi tuottaja osti teemateriaalia monelta tuottajalta 2005 keväällä Nannuo-vuoren kylistä. Kakku on suurempaa 400g kokoa.

Maku

Haudutetun teen tuoksu on makean puuroinen, tiheän metsäinen ja kellarinen. Maku on jylhän puinen mutta samalla raikkaan makea. Tee jättää kiehtovan vanhan puun, viileän kellarin ja makean juureksisen jälkimaun.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2005 Lao Chen de Cha - Nannuo
Arviosi