Bao Jing Huang Jin Cha (2024)

Bao Jing Huang Jin Cha eli Bao Jingin Kultatee on Hunanin maakunnan Bao Jingin piirikunnan vihreä teelaatu. Tee perustuu alueen paikalliseen teepensaslajikkeeseen. Tämän teen suosio on suuresti noussut viimeisten vuosikymmenten aikana vaikka sillä onkin usean vuosisadan historia. Maljassa on bambunversoinen, hieman vohvelinen ja eksoottisen kukkea tuoksu. Maussa on välitön kirkas mineraalinen maku, joka jatkuu jälkimakuun asti. Maussa on reippaasti mineraalisia piirteitä.

Varastossa
SKU
t702
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Bao Jing Huang Jin Cha (2024) - 25g
16,00 €
Bao Jing Huang Jin Cha (2024) - 50g
31,00 €

Yleistä

Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.

Tämä tee

Bao Jing Huang Jin Cha eli Bao Jingin Kultatee on Hunanin maakunnan Bao Jingin piirikunnan vihreä teelaatu. Tee perustuu alueen paikalliseen teepensaslajikkeeseen. Tämän teen suosio on suuresti noussut viimeisten vuosikymmenten aikana vaikka sillä onkin usean vuosisadan historia. Tämä variantti on tuotettu teepensaista joiden on annettu kasvaa hieman suuremmaksi. Tee poimittiin maaliskuussa 2024.

Maku

Kuivassa teessä on villin terävä, eksoottisen kukkea ja samalla mehevä tuoksu. Maljassa tee on erikoisen kalpeaa. Siinä on bambunversoinen, hieman vohvelinen ja eksoottisen kukkea tuoksu. Maussa on välitön kirkas mineraalinen maku, joka jatkuu jälkimakuun asti. Maussa on reippaasti mineraalisia piirteitä. Tuoksu vohveliset sekä eksoottiset kukkeat piirteet löytyvät myös mausta. Jälkimaku on kirkkaan kukkea.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Bao Jing Huang Jin Cha (2024)
Arviosi