Zheng Shan Xiao Zhong AA (2025)

Zheng Shan Xiao Zhong on Wuyi-vuorten kuuluisa musta tee joka edustaa kiinalaisen mustan teen perheessä kiinteää mausteista tyyliä. Tämä 2025 korkea keskitason laatu on hyvä esimerkki teen luonteenpiirteistä. Kuivan teen tuoksu on kuivahko, mausteinen, tummapuinen ja synkän hedelmäinen. Maljassa tuoksu on ohramaltainen ja paahtaisen mausteinen. Maku on öljyisen mineraalinen. Siinä on kuivattujen karpaloiden sävyä, kuivaa puuta, puista mausteisuutta ja raikasta mineraalisuutta.

Varastossa
SKU
t1016
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong AA (2025) - 50g
10,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AA (2025) - 100g
19,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AA (2025) - 200g
37,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä Zheng Shan Xiao Zhong poimittiin keväällä 2025. Se edustaa tämän teen mittapuussa korkeaa keskitason laatua. Teenlehti on pientä ja tiukasti rullattua.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kuivahko, mausteinen, tummapuinen ja synkän hedelmäinen. Maljassa tuoksu on ohramaltainen ja paahtaisen mausteinen. Maku on öljyisen mineraalinen. Siinä on kuivattujen karpaloiden sävyä, kuivaa puuta, puista mausteisuutta ja raikasta mineraalisuutta.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong AA (2025)
Arviosi