Youle Shan Da Ziran 2013 Youle
Youlen teevuori on yksi ns. Kuudesta Kuuluisasta Teevuoresta, jotka sijaitsevat Mengla-piirikunnassa eteläisessä Yunnanissa. Tämä tee on vuoren 2013 kevään lehtimateriaalia. Sen on tuottanut paikallinen pienehkö pu'er-teen tuottaja. Kuivassa teessä on hieman tervaleijonainen tuoksu. Siinä on raikasta makeutta ja tiettyä maanläheisyyttä. Maljassa tuoksu on yhä raikkaan tervainen ja siirappisen puinen. Tee on suussa mukavan mehevää ja makeaa. Maussa on sekoitus tervaisuutta ja makeaa puuta. Jälkimaun puolella maku muuttuu mineraalisen makeaksi ja hieman juureksiseksi.
Yleistä
Youlen teevuori on yksi ns. Kuudesta Kuuluisasta Teevuoresta. Se sijaitsee Menglan piirikunnassa Xishuangbannan prefektuurissa eteläisessä Yunnanissa. Nämä kuusi kuuluisaa teevuorta sijaitsevat kaikki tässä Xishuangbannan itäisessä osassa ja niiden lehtimateriaalin teet ovat pu'er-teen klassikkoja. Ne ovat historian saatossa muodostuneet merkittäviksi pu'er-teen tuotannon keskuksiksi.
Tämä tee
Tämä 2013 vuoden sheng pu'er on tuotettu Youlen teevuoren teenlehtimateriaalista. Teen on tuottanut pienehkö Youlen alueen paikallinen teetehdas Youle Shan Da Ziran Cha Chang. Teekakut ovat 357g painoisia. Tee on hieman ikääntynyttä ja se tarjoilee mukavaa kevyen tervaista sävyä.
Maku
Kuivassa teessä on hieman tervaleijonainen tuoksu. Siinä on raikasta makeutta ja tiettyä maanläheisyyttä. Maljassa tuoksu on yhä raikkaan tervainen ja siirappisen puinen. Tee on suussa mukavan mehevää ja makeaa. Maussa on sekoitus tervaisuutta ja makeaa puuta. Jälkimaun puolella maku muuttuu mineraalisen makeaksi ja hieman juureksiseksi.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.