Yame Gyokuro (2025)
Gyokuro on pitkään varjostettujen teepensaiden lehdistä tuotettu artesaaninen tee. Tämä tee tuotetiin Yamen alueella Japanin Kyushun saarella. Kuivan lehden tuoksu on samettisen umaminen, hieman pähkinäinen ja aromaattisen ruohoinen. Maku on upean pehmeä ja makean umaminen. Siitä löytyy herkkiä itujen ja herneiden sävyjä.
Gyokuron tuotannossa teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Gyokuro on maultaan pehmeämpää kuin sencha, jonka tuotannossa ei käytetä varjostusta. Gyokuroa voisi pitää pulverimaisen matcha-teen haudutettuna versiona, sillä käytetty lehtimateriaali on samaa.
Tämä tee
Tämä Gyokuro on 2025 kevätsatoa Yamen alueelta Japanin Kyushun saarelta. Tämä laatu tarjoaa erinomaista hinta-laatu-suhdetta, sillä Gyokuroa on erittäin vaikea löytää tässä hintaluokassa.
Maku
Kuivan lehden tuoksu on samettisen umaminen, hieman pähkinäinen ja aromaattisen ruohoinen. Maku on upean pehmeä ja makean umaminen. Siitä löytyy herkkiä itujen ja herneiden sävyjä.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Japani/Japan
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur
- Voidaan pakastaa tuoreuden parantamiseksi / Kan frysas för att förbättra fräschören