Xinyang Mao Jian (2024)

Kuuluisa vihreä tee Henanin maakunnasta. Tee on 2024 kevätsatoa ja tuottajansa korkeinta laatua. Maussa huomion kiinnittää aluksi sen utuisuus ja metsäiset sävyt. Maussa on vesikasvien makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä, hieman maissia ja maitoisuutta. Teestä tulee herkästi hieman karvasta, mutta tämä tiiviys antaa teelle pitkän vaihtelevan jälkimaun. Tämä on tee teille, joille teen ei tarvitse olla määränpää, vaan se voi olla matka jonka loppu ei ole näkyvissä.

Varastossa
SKU
t708
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xinyang Mao Jian (2024) - 25g
18,00 €

Yleistä

Xinyang Mao Jian on Keski-Kiinan maakunnan Henanin kuuluisin teelaatu. Tee löytyy usein kymmenen kuuluisimman kiinalaisen teen listoilta. Sitä tuotetaan maakunnan Xinyang-piirikunnassa. Tee on Mao Jian -tyyppinen. Tämä tarkoittaa sitä, että se koostuu silmuista tai pienistä lehdistä, joissa on nuorille teenlehdille tyypillinen karvapeite. Tämä karvapeite suojelee lehtiä hyönteisiltä ja UV-säteiltä. Haudutettuna tämä karvoitus irtoaa lehdistä ja saa aikaan utuisen näköisen teenesteen. Tämä utuisuus jatkuu myös teen maussa, joka tältä osin muistuttaa Bi Luo Chun -vihreää teetä.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa 2024. Tee on poimittu ns. Mustan Lohikäärmeen Altaan alueella. Lehdet ovat erityisen pieniä ja ohuita neulasia. Niiden pinnalla on runsaasti hienoa karvaa. Teessä on valtavasti makua ja sen takia teestä tulee herkästi karvasta. Ole siis varovainen hauduttamisen kanssa! Tämä on teenä hieman haastava, mutta se on laadullisesti huippuluokkaa! Täydellistä vihreän teen konossööreille!

Maku

Maussa huomion kiinnittää aluksi sen utuisuus ja metsäiset sävyt. Maussa on vesikasvien makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä, hieman maissia ja maitoisuutta. Teestä tulee herkästi hieman karvasta, mutta tämä tiiviys antaa teelle pitkän vaihtelevan jälkimaun.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xinyang Mao Jian (2024)
Arviosi