Wen Ge Zhuan 90-luku - Kulttuurivallankumoustiili

Tämä on tietojemme mukaan 90-luvulla tuotettua shu pu'eria. Teen tuottajasta ei ole tietoa. Kokonaisena tee tulee 500g tiilen muodossa. Teessä on rasvainen kamferinen ja metallipajainen tuoksu. Maku on kerroksinen koostuen kamferisista kevyistä sävyistä ja hieman tervaisista ja antiikkisen puisista bassosävelistä. Teestä tekee helposti yli kymmenen haudutusta. Upean paksu ja tyylikäs tee!

Varastossa
SKU
t567
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wen Ge Zhuan 90-luku - Kulttuurivallankumoustiili - 35g
16,00 €
Wen Ge Zhuan 90-luku - Kulttuurivallankumoustiili - 500g tiili
199,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä on tietojemme mukaan 90-luvulla tuotettua shu pu'eria. Teen tuottajasta ei ole tietoa. Teen nimitys Wen Ge Zhuan eli Kulttuurivallankumoustiili on teeharrastelijoiden joukolle 70-80-luvulla tuotettuja 250g shu pu'er -tiiliä antama nimi. Näitä tiiliä on tuottanut ainakin Menghai, Kungming ja Xiaguan -teetehtaat. Yhteistä tiilille on geneeriset pakkauspaperit ja melko arkinen lehtimateriaali, joka erityisesti shu pu'erin tapauksessa saattaa ikääntyä hyvin. Tämä tiili on 500g kokoa ja tietojemme mukaan 90-luvulta. Se ei siis ole yksi näistä alkuperäisistä tiilistä, mutta ilmeisesti tuotettu samaan henkeen. Lehtimateriaali on suurta ja hieman oksaistakin. Tee on iätetty maltillisessa kosteudessa minkä takia siinä ei ole homeista tuoksua. Tiilen sisällä kasvaa hieman ns. kultaista kukkaa, joka on sieni (eurotium cristatum) mitä muodostuu hieman vanhempiin teelaatuihin. Se on yleinen piirre erityisesti Hunanin maakunnan tummissa teelaaduissa. Tee on ikääntynyt hienosti ja maut kerrostuvat upeisiin kerroksiin paksuna.

Maku

Teessä on rasvainen kamferinen ja metallipajainen tuoksu. Maku on kerroksinen koostuen kamferisista kevyistä sävyistä ja hieman tervaisista ja antiikkisen puisista bassosävelistä. Teestä tekee helposti yli kymmenen haudutusta. Upean paksu ja tyylikäs tee!

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wen Ge Zhuan 90-luku - Kulttuurivallankumoustiili
Arviosi