Teng Chong Huo Shan Hong Cha (2025)
Tee on tuotettu Yunnanin Teng Chong -piirikunnassa aktiivisen tulivuoren rinteillä. Kuivan teen tuoksu on mausteisen puinen, makean punahedelmäinen ja rukiinen. Tuoksu maljassa on jylhän puinen, paahteinen ja mineraalinen. Maku on mineraalisen kivinen, hedelmäisen hapan ja paahteinen. Hedelmäisyys ja synkkä mineraalisuus vuorottelevat jälkimaussa.
Yleistä
Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.
Tämä tee
Tämä Yunnanin musta tee edustaa esimerkkiä joka ei olekaan perinteistä Dian Hongia. Tee kasvoi läntisessä Bao Shanin prefektuurissa Teng Chong -piirikunnassa. Tee kasvoi tulivuoren rinteellä. Sitä voisi kuvata paahteiseksi mustaksi teeksi. Teen kuivauspaahto on tehty tavanomaista pidempänä ja sen takia tee on saanut tummapaahteisen wulongin piirteitä. Teen pitkä nimitys tarkoittaa Teng Chongin Tulivuori Mustaa Teetä.
Maku
Kuivan teen tuoksu on mausteisen puinen, makean punahedelmäinen ja rukiinen. Tuoksu maljassa on jylhän puinen, paahteinen ja mineraalinen. Maku on mineraalisen kivinen, hedelmäisen hapan ja paahteinen. Hedelmäisyys ja synkkä mineraalisuus vuorottelevat jälkimaussa.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen (2-4g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina/Kina
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur