Si You 2017 Jingmai

Nuorehkoa sheng pu'er -teetä kuuluisalta Jingmain alueelta. Alue on tunnettu melko kepeistä hedelmäisistä ja kukkaisista sävyistään. Haudutetun teen tuoksu on leveän ruohoinen ja heinäinen. Maku on vahaisen ruohoinen, mineraalinen ja kevyen kukkainen.

Varastossa
SKU
t346
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2017 Jingmai - 50g
7,50 €
2017 Jingmai - 357g kakku
44,00 €

Yleistä

Jingmain teentuotantoalue sijaitsee Lancangin piirikunnassa Yunnanin Pu'er-prefektuurissa. Alueella on maailman suurin esiintymä vanhoja villejä teepuita. Teepuiden määrä on yli miljoona kappaletta ja näiden keski-ikä on yli 200 vuotta. Vanhin tunnettu puu on 1400 vuotta vanha. Jingmain alueen teen makuominaisuudet vaihtelevat lajikkeiden, iän ja sijainnin mukaan, mutta yleiskäsitys on, että sen luonne on nuorena melko kukkainen ja kepeä.

Tämä tee

Tämä 2017 vuoden nuorehkon sheng pu'erin on tuottanut pieni Si You -niminen teentuottaja. Tee edustaa laadukasta perustasoa. Puhtaan ja pehmeän maun ansiosta tämä on erityisen helposti juotava sheng pu'er.

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman vaniljainen, raikkaan ruohoinen ja hennon kukkainen. Haudutetun teen tuoksu on leveän ruohoinen ja heinäinen. Maku on vahaisen ruohoinen, mineraalinen ja kevyen kukkainen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Si You 2017 Jingmai
Arviosi