Shuang Jiang Gu Cha Gu Cha 2012 Xi Gui

Xi Guin kylä sijaitsee Lincangin prefektuurissa. Tämä tee on poimittu Xi Guin kylän läheisellä Manglun vuorella vuonna 2012. Tee on ikääntynyt hieman kuivemmissa oloissa ja se on yhä varsin raikas. Kuivassa teessä on siirappisen makea ja kukkean raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on nektariinisen raikas, hieman vaniljainen ja jopa hieman kukkainen. Maku on upean raikas ja siinä on korkean vuoriston teepuiden villin makeaa jatkuvuutta.

Varastossa
SKU
t643
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shuang Jiang Gu Cha Gu Cha 2012 Xi Gui - 50g
10,00 €
Shuang Jiang Gu Cha Gu Cha 2012 Xi Gui - 357g
64,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämän Xi Guin lehtimateriaalista tuotettu tee on 2012 satoa ja sen on tuottanut Shuang Jiang Gu Cha Gu Cha -niminen teetehdas. Xi Gui on yksi Lincangin prefektuurin tunnetuimmista teentuotantoalueista Fengqingin ja Bingdaon ohella. Lehtimateriaali koostuu reippaan kokoisesa lehdestä, joka on tuottajan mukaan vanhoista teepuista. Kakun tuoksu on uskomattoman mehukas ja makea. Teemateriaali on iästään huolimatta varsin vihreää. Teetä on iätetty kuivassa ilmastossa. Teekakun papereiden mukaan se on tuotettu 8888 kakun erässä. Numero kahdeksan on kiinalaisten onnen numero. Tee-erän koko on valittu, jotta siinä olisi mahdollisimman monta 8-numeroa.

Maku

Kuivassa teessä on siirappisen makea ja kukkean raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on nektariinisen raikas, hieman vaniljainen ja jopa hieman kukkainen. Maku on upean raikas ja siinä on korkean vuoriston teepuiden villin makeaa jatkuvuutta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shuang Jiang Gu Cha Gu Cha 2012 Xi Gui
Arviosi