Sakura Sencha

Japanin kirsikkapuun eli Sakuran lehdillä maustettu sencha. Tuoksussa sakuran sävy on kukkaisen marsipaaninen. Maussa esiin tulee senchan raikkaus. Jälkimaku - makea kuin keväänmuisto.

Varastossa
SKU
t311
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sakura Sencha - 40g
10,00 €
Sakura Sencha - 80g
19,00 €
Sakura Sencha - 200g
45,00 €

Yleistä

Japanin Kirsikkapuun eli Sakuran kukinta keväällä on Japanissa merkki kevään saapumisesta. Kukat ovat valkoisen pinkkejä väriltään ja niissä on makea vieno tuoksu.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä Sakura Sencha on tuotettu senchasta ja sakuran kukista. Tee on Kagoshiman alueen teetä Japanin eteläkärjestä. Sakuran ja senchan yhdistelmä on upean tuoksuva ja herkullinen.

Maku

Kuivan teen tuoksu on upea yhdistelmä senchan makeutta ja sakuran marsipaanista makean kukkaista sävyä. On vaikea erottaa mihin toinen tuoksu loppuu ja toinen alkaa. Maussa senchan rakkkaus nousee esiin. Jälkimaku on makea kuin kevään muisto.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sakura Sencha
Arviosi