Qiao Mu Gu Cha Bing 2005, Sheng Pu'er
Chang Yun on Pu'erin prefektuurissa 1998 perustettu pu'er-teen tuottaja. Tämä isoista ehjistä lehdistä tuotettu 2005 vuoden sheng pu'er on tuottajan tietojen mukaan sekoitettu pu'er-prefektuurin merkittävimpien tuotantoalueiden kuten Jinggun ja Jingmain vanhojen teepuiden lehtimateriaalista. Kuivassa teessä on rasvaisen ja raikkaan tervainen tuoksu. Maljassa tuoksu on hieman kellarisen juureksinen ja yhä paksun tervainen. Maku on juureksisen tervainen ja hieman puinen.
Yleistä
Chang Yun on Pu'erin prefektuurissa 1998 perustettu pu'er-teen tuottaja.
Tämä tee
Tämä isoista ehjistä lehdistä tuotettu 2005 vuoden sheng pu'er on tuottajan tietojen mukaan sekoitettu pu'er-prefektuurin merkittävimpien tuotantoalueiden kuten Jinggun ja Jingmain vanhojen teepuiden lehtimateriaalista. Lehtimateriaali onkin kerrassaan loistokkaan näköistä. Lehti on pitkää ja ehjää. Tee on ikääntynyt mukavasti noin 20 vuoden aikana ja lehti on varsin tummaa. Silmujen kirkkaat värit ovat kellastuneet voimakkaasti.
Maku
Kuivassa teessä on rasvaisen ja raikkaan tervainen tuoksu. Maljassa tuoksu on hieman kellarisen juureksinen ja yhä paksun tervainen. Maku on juureksisen tervainen ja hieman puinen.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.