Nanjing Yu Hua (2024)
Nanjingin kaupunki sijaitsee Jiangsun maakunnassa lähellä Kiinan itärannikkoa. Tämä Nanjingin alueen tee on nimeltään Yu Hua eli Sadekukka. Nimi perustuu teen poimintapaikkaan. Kuivassa teessä on upea voikukkainen ja hedelmäinen tuoksu. Maku on makea ja myös hieman voikukkainen ja mineraalinen.
Yleistä
Jiangsun maakunta on kiinalaisen teen kontekstissa tunnettu maakunnan Yixinging kaupungin saviteekannuista ja Tai-järven kuuluisasta Bi Luo Chun -vihreästä teestä. Maakunnassa tuotetaan koko joukkoa hieman vähemmän tunnettuja teelaatuja.
Tämä tee
Nanjingin kaupunki sijaitsee Jiangsun maakunnassa lähellä Kiinan itärannikkoa. Tämä Nanjingin alueen tee on nimeltään Yu Hua eli Sadekukka. Nimi perustuu teen poimintapaikkaan. Tämä laatu poimittiin huhtikuun alussa ja e koostuu silmuista ja avautuneista lehdistä mitkä on rullattu neulasmaisiksi.
Maku
Kuivassa teessä on upea voikukkainen ja hedelmäinen tuoksu. Maku on makea ja myös hieman voikukkainen ja mineraalinen.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.